LOPS2021

Tämä sivu toimii infosivuna psykologian LOPS2021 -työskentelyn etenemisestä

Psykologian LOPS-työryhmään kuuluvat:

pj. opetusneuvos Pekka Iivonen, Opetushallitus
lehtori Raija Anttila, Helsingin kuvataidelukio, Helsinki
lektor Tina Kinnunen, Kyrkslätts gymnasium
lehtori Minna Nummenmaa, Raision lukio
lehtori Susanna Nyblin, Etu-Töölön lukio, Helsinki
lehtori Jukka Oksanen, Metropolia AMK, Helsinki
tietokirjailija Harri Peltomaa, Opintoverkko
rehtori Pia Räsänen, Kiimingin lukio, Oulu
lehtori Atte Tahvanainen, Tikkurilan lukio,Vantaa

12.12.2018
Seuraava virallinen tapaaminen OPH:n kutsumana

4.12.2018
Työryhmä tapasi Helsingissä tiistai-iltana epävirallisesti PSOP:n kutsumana. Mukana olivat kaikki työryhmän jäsenet yhtä lukuunottamatta. Työryhmän jäsenten välillä vallitsee tällä hetkellä hyvin yksimielinen näkemys siitä, että psykologian ops:iin ei olisi tarvetta lähteä tekemään suuria muutoksia, mikäli OPH:n taholta ei tule tähän vaatimuksia 12.12. virallisessa tapaamisessa.

Lisäksi työryhmä on yksimielinen siitä, että ops:iin tulisi voida kirjata sisältöihin melko tarkkojakin vaatimuksia. Tämä toive on tullut sekä opettajilta, YTL:n suunnalta että eri oppikirjojen kustantajilta. Tässäkin kuitenkin ratkaisee OPH:n asettamat kirjoitusohjeet ops:lle. Lähtökohtaisesti kuitenkin pyrimme ops:n tarkentamiseen siinä määrin kuin OPH sen sallii. Illan aikana saimme jo pohdittua alustavasti PS1, PS2 ja PS5 kurssin aiheita ja sisältöjä.

2.-3.11.2018 PSOP:n syyspäivät
PSOP:n syyspäivien aikana tiloissa oli ”avoin seinä”, johon osallistujat saivat ideoida ja jättää ajatuksia ja kommentteja eri kurssien sisällöistä. Kommentit ovat luettavissa täältä.

11.10.2018 LOPS-työ aloitettu
Opetussuunnitelmatyöryhmä kokoontui ensimmäisen kerran LOPS2021 ”Suurpaahtimossa” eli kaikkien aineryhmien aloitustapaamisessa (diat). Psykologian omassa tapaamisessa sovittiin yhteisistä työskentelyn säännöistä ja aikataulusta sekä keskusteltiin yleisesti psykologian ops:n tavoitteista ja sisällöistä. Psykologiassa lähdetään todennäköisesti näillä näkymin suunnittelemaan mallia, jossa kaikille pakollinen moduuli on laajuudeltaan 2op ja valtakunnalliset neljä syventävää moduulia ovat kukin 2op.

Työryhmä sai myös luettavakseen elokuussa OPH:n teettämän kyselyn vastauksia psykologian osalta (kyselen yhteenveto luettavissa täältä). Vastauksissa oli jo monia hyviä näkökulmia, mutta vastausprosentti oli silloisen nopean aikataulun takia kovin pieni, joten työryhmä kuulee mielellään myös lisää kommentteja aiheesta: kyselyyn pääsee vastaamaan tästä linkistä.

aikataulu.jpg